Αξιοθέατα
Η Συκιά προσφέρεται για ημερήσιες εκδρομές και εξορμήσεις, καθώς και πολλές δραστηριότητες. Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία και παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε κανείς στην περιοχή.
moutzouris

Μουτζούρης

Μια μοναδική εμπειρία είναι η βόλτα με το «τρενάκι» του Πηλίου, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την άγρια φύση και την εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα και τα χωριά κατά μήκος της ακτογραμμής. Για χρόνια, είχε χρησιμοποιηθεί ως το μόνο μέσο μεταφοράς, που συνδέει το εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο του Βόλου με το δυτικό Πήλιο. Σήμερα, ο Μουντζούρης προσφέρει στον επισκέπτη μια εξαιρετική εμπειρία, ξεκινώντας από το χωριό Λεχώνια και φθάνοντας  στο αξιόλογο χωριό Μηλιές, μετά από μια σύντομη στάση στην Άνω Γατζέα.

Τα χωριά
του Πηλίου
Με ορμητήριο τη Συκά μπορείτε να ανακαλύψετε τα πανέμορφα χωριά του βουνού των Κενταύρων, το Πήλιο. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα γραφικά τοπία, τα σπίτια και τα αρχοντικά με την αξιόλογη αρχιτεκτονική, τα πλακόστρωτα καλντερίμια και μονοπάτια που οδηγούν σε κεντρικές πλατείες με αιωνόβια πλατάνια. Τα χωριά κατά μήκος της ακτογραμμής με τις χρυσές αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά αξίζουν επίσης μια επίσκεψη.
Αρχαιολογικοί
Χώροι
Ο Αρχαιολογικός χώρος του Διμηνίου, 5 χλμ. δυτικά του Βόλου, δίπλα στο ομώνυμο χωριό, έγινε αρχικά γνωστός από τα ερείπια του μεγάλου και οργανωμένου νεολιθικού οικισμού (5η χιλιετία) πάνω στο λόφο, που παρουσιάζει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στοιχείο, τους έξι λιθόκτιστους περιβόλους, ανάμεσα από τους οποίους ήταν κτισμένα τα νεολιθικά σπίτια. Ο δεύτερος και παλαιότερος νεολιθικός οικισμός είναι το Σέσκλο, που έχει επίσης ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον.

Μουσεία

Το πιο σημαντικό μουσείο της περιοχής είναι το αρχαιολογικό μουσείο του Βόλου με τα πολυάριθμα ευρήματα από τους νεολιθικούς οικισμούς του Διμηνίου και του Σέσκλου. Πληθώρα λαογραφικών μουσείων αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα του Πηλίου. Το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού παρουσιάζει  στον επισκέπτη τις τεχνικές παραγωγής ελαιόλαδου κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

sightseeing_section3_museum1

Μουσείο Λαϊκής τέχνης & ιστορίας Πηλίου

sightseeing_section3_museum2

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

sightseeing_section3_museum3

Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου

sightseeing_section3_museum4

Κοντινοί Προορισμοί

Σε απόσταση δύο ωρών βρίσκονται οι ιεροί βράχοι των Μετεώρων και σε τρεις ώρες ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών με το ναό του Απόλλωνα, την Κασταλλία Πηγή, το Αρχαίο Θέατρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών.

Σποράδες

sightseeing_section6_kontinoi_proorismoi1

Μετέωρα

sightseeing_section6_kontinoi_proorismoi2

Βόλος

Σε μικρή απόσταση από τη Συκιά βρίσκεται η πόλη όπου ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες ξεκίνησαν το ταξίδι τους, ο Βόλος. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στην παραλία και και να θαυμάσουν την Αργώ, το έμβλημα της πόλης. Σήμα κατατεθέν αποτελούν τα περίφημα «τσιπουράδικα» με τους θαλασσινούς μεζέδες.